Fonds Move for CAR-T
"We hopen op deze manier de veelbelovende CAR-T celtherapie en vooral alle onderzoeksinitiatieven van het UZA en professor Anguille mee te ondersteunen. Hoe mooi zou het zijn als de ziekte van Waldenström en andere hematologische aandoeningen ooit chronische ziektes worden die men door nieuwe ontwikkelingen onder controle kan houden."
Ingrid, partner Lies, hun kinderen Minte en Hannes.
Fonds Move for CAR-T
Ingrid (1959) werd gediagnosticeerd met de ziekte van Waldenström, een zeldzame aandoening van het beenmerg. Een genmutatie ligt aan de oorsprong van deze ongeneeslijke ziekte. De ziekte wordt veroorzaakt door een ongebreidelde woekering van zowel lymfocyten, één van de soorten witte bloedcellen, als plasmacellen. De aandoening valt onder de non-Hodgkin lymfomen. De ziekte werd bij Ingrid onverwachts vastgesteld na een val met de fiets. Op dit moment zit Ingrid in de wait-and-see fase en een behandeling en/of therapie is op dit moment nog niet nodig.
De schoonbroer van Ingrid, Jan Ledegen uit Herenthout (1959), overleed in mei 2022 aan de gevolgen van Covid. Jan leed aan multiple myeloom of de ziekte van Kahler. Net zoals de ziekte van Waldenström is deze ziekte een zeldzame aandoening van het beenmerg.
Reden en aanleiding genoeg om onder de koepel van de UZA foundation een fonds op te richten. Het was ook een wens van Jan Ledegen om de UZA Foundation te steunen.
Het team achter “Move for CAR-T”?
Ingrid, haar partner Lies, hun kinderen Minte en Hannes en partners van de kinderen Judith en Klaas besloten eind 2022 zich ten volle in te zetten voor het inzamelen van fondsen voor het team van professor Sébastien Anguille van het UZA. We hopen op deze manier deze veelbelovende CAR-T celtherapie en vooral alle onderzoeksinitiatieven van het UZA en professor Anguille mee te ondersteunen. Hoe mooi zou het zijn als de ziekte van Waldenström en andere hematologische aandoeningen ooit chronische ziektes worden die men door nieuwe ontwikkelingen onder controle kan houden.
Huidige behandelingen
De huidige behandelingen genezen de ziekte van Waldenström en de ziekte van Kahler niet maar kunnen de ziekte wel terugdringen of onder controle houden. De afgelopen 10 jaar is er enorm veel progressie gemaakt in de behandeling van deze ziektes en andere beenmerg-, lymfeklier- en/of hematologische aandoeningen. Recentere behandelingen gaan meer en meer gerichter te werk en zijn erop gericht om alleen kankercellen aan te vallen en gezonde cellen met rust te laten.
Een revolutionaire therapie die veelbelovend is voor de toekomst maar nog in een experimentele fase zit, is de CAR-T celtherapie. Meer informatie kan je op deze website terugvinden.
Welke initiatieven?
Het team achter “Move for CAR-T” zal jaarlijks een aantal initiatieven ontplooien….fietstochten, loop- en wandeltochten of andere sportieve activiteiten.
Alle recente acties kan je op hun actiepagina terugvinden.